PRAKTISCHE ZAKEN

Informatie over onze tandheelkundige praktijk in Amsterdam

Maak een afspraak

We vertellen u graag iets meer over de regels in onze tandartsenpraktijk. Het team van Dom Tandartsen werkt uitsluitend op afspraak.
Zo maken we tijd voor u vrij in ons schema en hoeft u nooit lang te wachten voor u aan de beurt bent.
Ook aan kinderen wordt bijzondere aandacht besteed.

Direct een afspraak maken? Bel 020 – 613 10 20.

Bij spoed: ’s avonds of in het weekend

Buiten onze praktijkuren is de spoeddienst van ATW bereikbaar op telefoonnummer 020 – 686 1109 of 0900 – 202 0709.

Er is een onafhankelijke Mondzorg Poli bij het Slotervaart Ziekenhuis die spoedeisende tandheelkunde verricht.
Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 088 – 263 2727.

Praktische informatie over uw tandartsafspraak

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag geopend tussen 08:30 en 17:00 uur. Op aanvraag is het mogelijk om ’s avonds of in het weekend een afspraak te plannen. Afspraken plannen we in tussen 08:30 en 16:30 uur.

Wij vragen het u altijd te melden als u na uw laatste afspraak een arts of specialist hebt bezocht en indien er iets veranderd is in uw gezondheid of medicatiegebruik. Bent u zwanger? Meld dit dan voorafgaand aan de behandeling!

Wij verzoeken u vriendelijk om facturen lager dan € 100,- direct af te rekenen (pinnen of contant). Uiteraard krijgt u de originele factuur mee voor uw zorgverzekeraar.

Facturen hoger dan € 100,- verzenden we via Infomedics naar uw postadres of – als u aanvullend verzekerd bent – naar uw zorgverzekeraar.

Dom Tandartsen is gevestigd in een fraai pand aan de Beethovenstraat 117, hoek Bernard Zweerskade. Onze praktijk is goed toegankelijk voor rolstoel of scootmobiel!

Stapt u over naar een nieuwe zorgverzekeraar, gaat u verhuizen of is er iets veranderd in uw gezinssamenstelling? Geef wijzigingen dan bij voorkeur telefonisch of per e-mail aan ons door.

Huisdieren zijn niet toegestaan in de praktijk.

Behandeling van angstpatiënten

Annuleer afspraken op tijd!

Veel mensen zijn bang voor de tandarts. Het is handig om hierover te praten met een tandarts; u bent namelijk niet de enige. Wij doen er alles aan om u op uw gemak te stellen. We nemen graag de tijd om te bespreken wat u onprettig vindt. Ook mogelijke oplossingen (bijvoorbeeld een lichte verdoving) nemen we met u door.

Jong geleerd

Angst voor de tandarts is vaak te voorkomen. Daarom adviseren we ouders om hun kinderen al op jonge leeftijd mee te nemen naar de tandarts, ook als ze geen behandeling nodig hebben. Zo maken ze op speelse wijze kennis met de behandelkamer, de stoel en de instrumenten.
Let op: indien uw kind ouder is dan 4 jaar en behandeling behoeft, kan de tandarts u vragen in de wachtkamer plaats te nemen om de communicatie tussen behandelaar en kind te optimaliseren.

Wilt u een afspraak afzeggen of wijzigen? Doe dit (bij voorkeur telefonisch) uiterlijk 48 uur vóór uw afspraak! Indien u toch uw afspraak vergeten bent of zonder bericht afwezig bent geweest, zijn wij helaas genoodzaakt hiervoor een rekening te zenden.

Deze kosten worden meestal niet vergoed door uw zorgverzekeraar!

Bel ons: 020 – 613 10 20

Heeft u vragen over de regels van onze tandartsenpraktijk of wilt u een afspraak afzeggen?

Neem contact op!